subota, 24. studenoga 2012.

Preko Pacifika od Cabo San Lucasa do Hiva Oe




Preko Tihog oceana, od Cabo San Lucas, Baja California, Mexico do Hiva Oa, Marquesas Islands, French Polynesia, ukupna udaljenost nešto manja od 3000 nm, do sada je prijavljeno 6 članova posade,
još su dva mjesta slobodna, polazak iz Caba 0
7.03.2013. a predviđeni dolazak u Hiva Ou je 27.03.2013.

Over Pacific route from Cabo San Lucas to Hiva Oa, distance is up to 3000 nm, leaving Cabo 07.03.2013. arriving on Hiva Oa (estimated time 20 days from departure), embarkation La Paz 01.03.2013. 6 places on yacht are booked (2 places are still free)

15.11. do 23.11.2012.

Dani jednostavno lete, između radova u škveru na Dori, pustih servisiranja opreme i popravaka, čak i kozmetičkih radova u salonu i kokpitu pa do pripreme ruta i itinerara, u prijevodu provođenja na internetu u analiziranju nautičkih vodiića, karata i publikacija desetak sati dnevno. Uskoro odlazim na nekoliko dana u San Jose i San Francisco gdje ću posjetiti našeg člana posade i mog prijatelja Alberta Čiću Nardellia koji mi je pomogao organizirati prezentaciju putovanja iza mise 09.12.2013. u našoj crkvi u San Joseu u koju dolaze Hrvati nastanjeni i u radijusu do 100 milja udaljeni od crkve. Kako imam neke najave od naših koji žive u blizini LA zainteresiranih za dolazak na prezentaciju moglo bi to biti zaista zanimljivo druženje. Iskreno vjerujem da ni onima koji potegnu na tako daleki put neće biti žao što su došli pogledati i poslušati naše avanture od Splita do La Paza. 
Meni je to prilika i za kupovanje opreme u SAD-u koja je gotovo dvostruko jeftinija nego u Mexicu. 
Popis stvari stalno raste, mislim se ima li kraja. Pa onda polako revidiram, križam, smanjujem na neki minimum, pa se opet nečeg sjetim...Svakako na kraju novog dana lista je sve duža, ajme majko, morat ću na kraju skidati nasumice jer ko će pripravit toliko dolori. Ali nije mi za kukat s druge strane, ispred mene je za manje od dva tjedna lijepi produženi vikend u SAD, a i Dora bi trebala u more oko 17.12. U međuvremenu raditi na brodu je ugodno jer su dani sunčani, ustvari svaki dan je isti što se temperatura i vedrine tiče, jedino je dan sve kraći pa mi se smanjuje broj radnih sati na brodu. Ipak, subota je ovdje radni dan poput svih ostalih u tjednu barem što se tiče marine pa mi je to ustvari ekstra dan rada, znači spreman sam za kraće dane potpuno.
Nedjelja je dan odmora, narednu planiram provesti ili na izletu u La Ventani, svjetski poznatom centru kitera koji je 40-ak kilometara udaljen ili pak u jedrenju s malim krstašem kao učitelj jedrenja mladićima koje zapošljavam od ponedjeljka do subote na Dori. Krstaš je stari švedski Halberg, 28 stopa, trup broj 6, preteća današnjih slavnih Halberg Rassya. I to bi moglo bit interesanto, i veselo naravno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.